37ste Asser Veteranen Cup 2015

Verrassend verloop finales A.V. CUP Aanhang LTC op de banken na verrassende zege op FC Assen in finale van de 37ste Asser Veteranen Cup  ASSEN – De Asser Veteranen Cup staat voor een jaar in het clubhuis van LTC. De groenwitte ploeg won in een zeker niet voorspelde finale van FC Assen met 2-0. Voordat het zover was, moest LTC eerst de horde nemen door het technisch aantrekkelijke FC Amboina te verslaan. Maar daar leek het aanvankelijk niet op. Al spoedig nam FC Amboina de leiding door Melvin Siahaya (0-1). Pas in de slotfase kwam LTC langszij door een treffer van Erwin Boer Rookhuizen (1-1). Iedereen maakte zich reeds op voor een verlenging, maar twee seconden voor het einde schoot Henri Mantouw LTC sensationeel naar de beker.

De andere finalist moest komen uit de strijd tussen FC Assen en Asser Boys. Nadat Boys-doelman Elroy Wijsbeek zijn ploeg twee keer voor een achterstand behoedde moest hij toch buigen voor een inzet van Tino Enting (1-0). Een minuut later schoot Aschwin Bos de stand naar 1-1, waar-na FC Assen het initiatief naar zich toetrok. Dat resulteerde in een 3-1 voorsprong door treffers van Marc Tepper. Asser Boys drong aan, maar verder dan 3-2 door opnieuw Aschwin Bos kwamen de blauwhemden niet.

In de eindstrijd poogde Germain Beck het LTC-bolwerk te slechten, maar zijn te zachte inzetten werden gepareerd door de LTC-verdediging met Danny Boer Rookhuizen in het doel. De wedstrijd kenmerkte zich door veel overtredingen en tijdens een straftijd van Germain Beck scoorde Gerwin Bruinsma de 1-0 voor LTC. FC Assen-coach Roger Fraiquin zette zijn mannen aan voor een offensief, maar het leidde niet tot de gelijkmaker. De uitzinnige LTC-supporters kwamen op de banken toen Nanko Breimer met zijn 2-0 de cupzege veilig stelde. In de strijd om de derde en vierde plaats kwam Asser Boys binnen vier minuten op een 0-2 achterstand. Vijf minuten voor het einde scoorde Chris Oost de aansluitingstreffer (1-2).

Een halve minuut later werd het door Oost gelijk en uiteindelijk liep het uit tot een loepzuivere hattrick, waarmee Asser Boys een verdienstelijk derde plaats bereikte. Bijzonder is, dat de finale van 2014 tussen ACV en de er Alto’s een herhaling kreeg met als inzet de 7e en 8e plaats. ACV wees de All Stars met 3-1 terug. ACV won de sportiviteitsprijs die deze vervolgens beschikbaar stelde aan Asser Boys-coryfee Henk Veen. Hij werd daarmee in het zonnetje werd gezet vanwege zijn grote inzet tijdens het toernooi. Sportwethouder Albert Smit reikte samen met organisator Luc Rengers de prijzen uit.  Uitslagen

Asser Alto’s – LEO     0-5

ACV – Achilles 1894   2-5

FC Amboina – LTC    1-2

FC Assen – Asser Boys 3-2

Asser Alto’s – ACV     1-3

LEO – Achilles 1894  2-5

FC Amboina – Asser Boys    2-3

LTC – FC Assen        2-0