Rond de Wieken

Rond de Wieken is een corsowijk die al vele jaren meerijdt in het Eelder bloemencorso. Sinds 1958 bouwt de wijk, die al verschillende namen heeft gehad, corsowagens. Eerdere namen waren zoal: “Zevenhuizerweg west” en “Schoollaan Tonckensweg”.

Rond de Wieken is begonnen met bouwen aan de Zevenhuizerweg nabij “Houtzagerij Kok”, daarna is de opbouwplek verhuisd naar de Schoollaan bij voormalig zorgcentrum “De Wieken” waar we vele jaren gestaan hebben. De laatste jaren wordt de corsowagen gebouwd bij de Brandweerkazerne. De huidige naam van de wijk Rond de Wieken is afgeleid van de “Baggelwieken” een plas die midden in de wijk ligt. Rond de Wieken bestaat uit een kleine maar zeer gezellige groep mensen van alle leeftijden en uit alle windstreken. De laatste jaren past de wijk de wagen aan naar haar capaciteit.

In het jaar 2003 behaalde de wijk de 1e en ere prijs met de wagen “Halloween” van Roelof Hoven. Het Dahlialand bevindt zich sinds 2 jaar aan het begin van de Mandenlandenweg dit was in het begin wel even een verandering omdat voorheen het Dahlialand altijd dicht bij de opbouwplek was. Ook zijn we sinds 2 jaar een samenwerking aangegaan met 2 nieuwe arrangeurs . Het corsojaar 2016 was voor Corsowijk Rond de Wieken een goed jaar waarbij gezelligheid, betrokkenheid, veel jeugd en positieve energie voorop stond.