Hooiweg Schelfhorst

Hooiweg-Schelfhorst

Corsowijk Hooiweg Schelfhorst is een kleine maar zeer gezellige wijk. Onze wijk bestaat al vanaf het moment dat de eerste praalwagens door de straten van Eelde reden. Wel heeft onze wijk door omstandigheden een paar jaar geen wagen op de weg gebracht, maar gelukkig is dit fenomeen in ere hersteld.

Wij bouwen onze wagen op het parkeerterrein nabij het hockeyveld aan de Hooiweg in Paterswolde, we hebben al op verschillende plekken gestaan, al onze opbouwplekken bevonden zich overigens wel aan de Hooiweg.

Zoals iedere corsowijk heeft ook onze wijk een bestuur, het bestuur bestaat uit 5 personen, dit zijn Berthus Arends, hij vervult de functie van Voorzitter. Theo Stroetinga heeft binnen het bestuur de taken van penningmeester en secretaris. Wim Kremer houdt zich bezig met de technische zaken, Gerard Arends bemoeit zich met de knollen, de bloemen en het land en Jan Meiboom staat voor de algemene zaken.

Geert Huizing zal dit jaar de arrangementen verzorgen.

Wij hebben een relatief jonge wijk, gelukkig blijft de aanwas vanaf de onderkant nog steeds toenemen. Maar uiteraard zijn er ook genoeg medewerkers van respectabele leeftijd, onze oudste medewerker is ongeveer 90 jaar.

Reeds een aantal maal hebben wij de eerste en ere prijs gewonnen, al is dit inmiddels al wel weer een tijdje geleden. Ondanks dat we de laatste jaren niet meer de hoogste trede op het podium hebben mogen betreden, is het toch ieder jaar weer erg gezellig. Het gaat immers ook niet om de knikkers, maar om het spel. Al roepen alleen de wijken dit als ze geen eerste en ere zijn geworden