dag van de bouw

Assen – Belangstellenden konden zaterdag tijdens de Dag van de Bouw een kijkje komen nemen op de diverse bouwlocaties in Assen. Zoals in het stationsgebied en De Bonte Wever.

Dat er flink gebouwd wordt in het stationsgebied is een understatement. Zo wordt er druk gewerkt aan de Overcingeltunnel, de Vredeveldsetunnel, de fietsenkelder en worden er voorbereidingen getroffen voor het neerzetten van het nieuwe stationsgebouw.

Twaalf meter diepte
Het noordelijke deel van de Overcingeltunnel is inmiddels klaar, BAM Infra is op 1 mei gestart met de voorbereidingen voor de aanleg van het zuidelijke deel. Tijdens de Dag van de Bouw hadden bezoekers eenmalig de kans om tot twaalf meter diepte een kijkje te nemen in het noordelijke deel van de tunnel. Ook de vernieuwde Vredeveldsetunnel, die op 1 juni weer opengaat, was zaterdag van dichtbij te bekijken.
Naast het eerste deel van de autotunnel heeft BAM Infra ook de nieuwe fietsenkelder gebouwd. Menig bezoeker was zaterdag geïmponeerd door de enorme stalling. Op het dak van die stalling wordt vanaf juni het nieuwe station gebouwd.

.