ODSC 2016

De Open Dutch Showcorps Championships775

Over De Open Dutch Showcorps Championships is sinds 1999 hét jaarlijks wedstrijdevenement voor showkorpsen in Nederland. Het evenement kent een dag- en avondprogramma waarin alle klassen vertegenwoordigd worden.

Sinds januari 2016 erkent de landelijke bond de KNMO,  het ‘Open Nederlands Kampioenschap’ van de ODSC voor de basis- midden- en topklasse.

Het morgenprogramma:

In het morgenprogramma vinden de wedstrijden voor de jeugd- en basisklasse plaats waarna er een prijsuitrijking voor de klassen plaatsvind. de winnaar van de basisklasse mag zich oficieel ‘Nederlands Kampioen’ noemen.

Het middagprogramma:

In het middagprogramma vinden de showwedstrijden voor de midden- en topklasse plaats.

Aan het eind van de middag vind de prijsuitrijking plaats waarbij ook de winnaars in de Middenklasse en Topklasse het predikaat ‘Nederlands Kampioen’ opgespeldt krijgen.

Finals In het avondprogramma vinden de finals plaats.

De 7 hoogste scores van de midden- en topklasse, met een minmum van 80 punten, zullen ’s avonds nog strijden om het ‘ODSC’ kampioenschap.

Daarnaast maakt één van de 7 finalisten kans op een wildcard voor deelname aan de Taptoe Groningen die jaarlijks in november plaatsvindt.

Jury Alle onderdelen worden beoordeeld door een vakkundig juryteam.

Het juryteam bestaat uit 7 personen en beoordelen de deelnemers volgens het ‘one world system’.

De jury beoordeeld op de volgende onderdelen:  *Visual   (Wat zie ik)  *Musical (Wat hoor ik)  *General Effect (Wat doet het met me)

Tijdens de wedstrijden is het Nationaal showreglement 2015 van kracht.