Afbraak in \molenbuurt

ASSEN – Actium sloopt nog eens 56 huizen in de Oude Molenbuurt en het Noorderpark in Assen. Een aantal bewoners is daarover teleurgesteld. Dat bleek op een bewonersavond, waar de corporatie de huurders heeft ingelicht over de sloopplannen.

Het gaat om de huizen aan de Mr. P.J. Troelstralaan 91 t/m 137 en de Thorbeckelaan 33 t/m 95. De panden zijn ouder dan 40 jaar en toe aan vervanging, vindt de woningcorporatie. Na de sloop wil Actium nieuwbouw van verschillende prijsklassen neerzetten in de wijk. De woningcorporatie wil op die manier een bredere doelgroep bedienen. Het is nog niet duidelijk wat voor soort huizen er precies gaan komen.

Begrip en teleurstelling onder bewoners
De reacties van bewoners op de aanstaande sloop zijn wisselend, aldus Actium. Tussen 28 april en 20 mei worden alle huurders thuis bezocht door een medewerker van het bedrijf. Dit huisbezoek is bedoeld om bewoners de gelegenheid te bieden hun persoonlijke vragen te stellen.

Sociaal plan
Voor de bewoners van de te slopen woningen is vanaf 1 juni een ‘sociaal plan’ van kracht. Zo krijgen ze een verhuiskostenvergoeding en voorrang bij het vinden van andere woonruimte. De sloop zal niet direct van start gaan. Begin 2018 wil Actium beginnen met slopen.

Groot onderhoud
In totaal staan er ruim driehonderd huurwoningen van Actium in de wijk. De bewoners van 104 woningen aan Dhr. H. Colijnstraat, IR. J. W. Alberdastraat, Mr. Groen van Prinsterenlaan en de Mr. P. J. Troelstralaan hoorden in juni vorig jaar dat aan hun woning groot onderhoud zal worden uitgevoerd.

 

Meer slopen
In oktober hoorden huurders aan de Mr. P. J. Troelstralaan , Groen van Prinsterenlaan, de Dr. Schaepmanstraat en de Van Houtenstraat al dat hun woning wordt gesloopt. In 2017 horen de bewoners van de S. Lohmanstraat 2 t/m 64 en de Thorbeckelaan 16 t/m 102 wat er met hun woning zal gebeuren.