Afbraak in de wijk de Lariks

De Stadhouderslaan en de Rabenhauptstraat in Assen zien er straks flink anders uit. Verouderde huizen gaan tegen de vlakte, hiervoor komt nieuwbouw terug.

 

Rabenhauptstraat

De gemeenteraad van Assen buigt zich donderdag voor het eerst over twee plannen: eentje voor de Stadhouderslaan en voor de Rabenhauptstraat. Op die laatste plek verdwijnen drie portiekflats met in totaal 63 appartementen. Hiervoor in de plaats komen drie blokken met stadswoningen. In totaal keren 36 huizen terug en ongeveer 50 parkeerplaatsen.

Het gebied rondom de woningen krijgt een parkachtige uitstraling met zichtlijnen vanaf de Benthem Reddingiusstraat en de Linthorst Homanstraat.

De nieuwe woningen worden zo duurzaam mogelijk gebouwd met waarschijnlijk zonnepanelen op het dak. Daarom worden de woningen zongericht gebouwd.

Stadhouderslaan

In de Stadshouderslaan staan   veertien bejaarden woningen die verouderd zijn. Ook zijn ze niet zo handig gebouwd: ondanks het vele groen oogt het woongebied krap. In de plaats komen twintig nieuwe rijtjeswoningen van twee bouwlagen met een kap. .