bijen

15 jul 2018 Een ‘feestje met inhoud’ waar van alles te doen is voor jong en oud!

We vieren de zomer graag samen met jou. Daarom geven we een feestje. Er is voor jong en oud van alles te beleven. Er is muziek en je kunt de natuur letterlijk komen proeven. Op het bijenplein bijvoorbeeld, waar in het kader van de biodiversiteit speciale aandacht gevraagd wordt voor bijtjes en bloemen. Neem gezellig iemand mee!

Wat kan je allemaal doen?

Er is heel veel te doen. Een greep uit het programma:

Bijenplein

De Bijenhoudersvereniging kan je alles vertellen over de honingbijen. Er is demonstratiemateriaal, je kunt een kaarsje maken en je mag met de imker een bezoek brengen aan onze bijenstal.

Samen met Landschapsbeheer Drenthe kan je aan de slag! Met scheppen en kruiwagens kun je meehelpen aan het maken van een heuse bijenheuvel. Wat dat is? Een bult zand die nestgelegenheid biedt voor verschillende wilde bijen en andere insecten. Deze bijenheuvel leggen we aan in het kader van Nederland Zoemt. Ook kan LB Drenthe je vertellen over het natuurvriendelijk inrichten van erf en tuin en wat je zelf kan doen voor de wilde bij.

Maak een selfie met een appel en een peer! Weet jij hoeveel verschillende fruitboomrassen er zijn? De Noordelijke Pomologische vereniging wél en die vertelt je er heel graag over.

Ken jij je ecologische voetafdruk en hoe kan je de positieve effecten van je keuzes vergroten? De Natuur – en milieufederatie Drenthe is er om je hiermee te helpen.

De tuin

Wist jij dat een bij de helft van zijn lichaamsgewicht aan nectar mee kan nemen tijdens het vliegen! Weet jij hoe zwaar dat is?! Ervaar het en loop het hindernispad. Dit pad is speciaal voor vandaag ingericht.

Een buurtmoestuin of eigen moestuin is natuurlijk heel leuk, nuttig en duurzaam. Moestuinkollektief ‘De Witte Vlieg’ De witte vlieg is er vandaag met informatie hierover. Kinderen kunnen lekker aan de slag met hun handen en mogen plantjes verspenen. Vereniging VELT afdeling Assen e.o. sluit hierbij aan met tips en trucs over ecologisch leven.

Fiets je eigen smoothie bij elkaar met biologische producten. Lekker actief!

In het buitenleslokaal kun je creatief aan de slag bij het ICO. Met welke kleuren maak jij je tasje mooi?

Ook de vogels zijn graag geziene gasten in onze tuin. Wil je weten hoe je meer vogels in jouw tuin aantrekt en zelf een nestkastje in elkaar timmeren? De Vogelbescherming helpt je daarbij.