Muts met klep

Muts: 1e toer: Haak een magic ring met 12 stokjes of Haak 4 lossen.
Haak 11 stokjes in de 1e losse 12 stokjes)
2e toer: Haak 3 lossen 1e stokje), haak 1 stokje in dezelfde steek, *2 stokjes in de volgende steek* Herhaal van * tot * tot je rond bent en sluit aan met een halve vaste bovenop het eerste stokje (=24 steken)
3e toer: Herhaal de 2e toer (=48 steken)
4e toer: Haak 3 lossen 1e stokje), haak 1 stokje in dezelfde steek, Haak in elk van de volgende 6 stokjes in 1 stokje, *2 stokjes in volgende steek, in elk van de volgende 6 stokjes 1 stokje* Herhaal van * tot * en sluit af met een halve vaste op het eerste stokje (=54 steken)
5e toer: Haak 3 lossen haak een dubbel reliëfstokje voor in de volgende steek, *1 stokje op de volgende steek, 1 dubbel reliëfstokje om de volgende steek* Herhaal van * tot * tot je rond bent en sluit af met een halve vaste op het eerste stokje.
6e toer: Ga met een halve vaste naar de volgende steek. Haak 3 lossen (=1 stokje), haak een dubbel reliëfstokje om de volgende steek *1 stokje op de volgende steek, 1 dubbel reliëfstokje om de volgende steek* Herhaal van * tot * en sluit af met een halve vaste op het eerste stokje. Herhaal de 6e toer tot je bijna de gewenste lengte hebt.
Rand: *Haak 1 losse, haak 1 vaste in dezelfde steek, haak verder in elke steek een vaste tot je rond bent. Sluit aan met een halve vaste in de 1e vaste* Herhaal van * tot * nog 2 keer.
Je hebt 3 toeren vasten gehaakt. Hecht af (dit is midden achter)
Klep: Vouw de muts vanuit midden achter dubbel. De andere kant is dus midden voor.
Hecht 12 steken vanuit het midden aan in de voorste lus van de steek (in de achterste lus haak je later pas). Haak 2 lossen 1e halve stokje) Haak 23 halve stokjes in de voorste lussen van de steken. Draai het werk en haak 24 halve stokjes in de lussen die nu voor je liggen (waren net de achterste lussen). Sluit met een halve vaste op het eerste halve stokje.
*Haak 2 lossen en haak weer een rondje met halve stokjes, maar nu wel door beide lussen. Sluit met een halve vaste op het eerste stokje.* Herhaal van * tot * nog een keer.
Haak 1 losse. We gaan nu de twee lagen samen haken met achtereenvolgens: 2 keer 1 vaste, 2 keer een half stokje, 16 keer een stokje, 2 keer een half stokje en 2 keer 1 vaste. Hecht af. Hecht rechts naast de klep op de 1e steek van de muts aan. Haak 1 losse.
Haak nu een rand van vasten langs de klep. Eindig aan de andere kant van de klep met een halve vaste op de 1e steek van de muts. Hecht af.