Project ‘Op Fietse Drenthe’ van start op ISK in Pittelo

Assen – Op de Internationale Schakelklas (ISK) van het Dr. Nassau College in de Asser wijk Pittelo ging dinsdag het project ‘Op Fietse Drenthe’ van start met een spetterende opening. Alle leerlingen waren aanwezig en mochten meedoen.

Op Fietse is, naast een project, ook een wedstrijd die leerlingen stimuleert om zo veel mogelijk met de fiets naar school te gaan. Want fietsen, zo heeft onderzoek uitgewezen, maakt leerlingen slimmer! Als zij op de fiets naar school komen, werken de hersenen actiever en steken leerlingen dus meer op van de les.

De leerlingen van ISK zijn allemaal nieuwkomer in Nederland. Velen zijn gevlucht vanuit landen in het Midden-Oosten of Afrika. In Nederland leren ze soms pas voor het eerst fietsen en moeten ze ineens deelnemen in het drukke verkeer. Vandaar dat de school het belangrijk vindt om aandacht te besteden aan veilig fietsen.

Demonstratie

Tijdens de opening ging het project feestelijk van start met een demonstratie door BMX’er Daan Boverhof en een optreden van een dansgroep bestaande uit leerlingen van de ISK. Wethouder Harmke Vlieg verrichtte vervolgens samen met een ISK-leerling de officiële opening van het project.

Verderop in het schooljaar vindt een fietscontrole plaats en gaan leerlingen samen met wijkbewoners fietsen repareren. Er is een inzamelingsactie zodat er genoeg fietsen beschikbaar zijn. Zo krijgt iedere leerling de kans om mee te doen. Op school worden tijdens de lessen burgerschap en verkeerslessen gegeven en er wordt aandacht besteed aan gezonde voeding en genoeg water drinken.

 

Bron Asser courant

Foto ineke heijting