De Scoozy

De Scoozy is een nieuwe scootmobiel die sinds kort op de markt is. Eentje die, volgens z’n makers, een stuk veiliger is dan de huidige scootmobielen. Job van de Kieft van de Scoozy beweerd niet dat Scoozy  ongelukken voorkomt, maar wel dat de kans op ongelukken kleiner is.

De Scoozy heeft  een rem, wat veel gewone scootmobielen niet hebben.  Belangstellenden konden vandaag de moderne scootmobiel uittesten. Bij de meeste mensen bevalt ie goed. Opmerking van een tester “vind het vooral fijn dat je geen stuur voor je hebt, als je dan met mensen praat heb je niet die afstand ertussen”. Maar juist anderen zien dat als niet prettig. Ik zelf al vijf jaar rijdend in een scootmobiel ben er van overtuigd dat ongelukken meer met verkeersregels en de stand van de wegen te maken hebben

Ik heb de nieuwe niet getest dus kan ik niet  over oordelen hoe die rijd. Vind wel dat het goed is dat er aandacht aan besteed word. Maar ook de wegen waar je rijd daar mag ook wel wat aandacht aanbesteed worden.

We werden vriendelijk ontvangen en ook duidelijke uitleg gegeven wat er aangepast kan worden.  Denk wel dat het heel erg wennen is om met joystick te moeten werken. en die zit rechts kan ook links geplaatst worden.  Maar je kan niet tijdens de rit wisselen zelf heb ik  na een stevige rit kramp in mijn rechterhand ik heb dan de mogelijkheid om met de linkerhand te gaan sturen en de snelheid te regelen.

Kijk er naar uit als hij in Assen te zien is op de weg.