Nationale Buitenspeeldag

Assen – In de Asser wijken Baggelhuizen, Pittelo en Lariks kwamen woensdag honderden kinderen af op de Nationale Buitenspeeldag om zich eens lekker uit te leven.

Zo was er in Baggelhuizen een stormbaan, een rolstoel behendigheidsparcours, schminken, minigolf, de ranja-koe en straat krijten. Voor deze activiteiten was de Hunsingostraat afgezet en op het schoolplein van Het Schakelveld was alle ruimte voor vermaak.

In de wijk Pittelo werd de Buitenspeeldag gehouden op de parkeerplaats van de Maasstee. Hier kwamen de kids om te skelteren, hoepelen of te springen op het grote springkussen.

En in de wijk Lariks waren suikerspinnen te krijgen, waarvoor de jeugd in een lange rij  stond. Liefst 200 werden er uitgedeeld. Verder was er straattekenen, ook hier stond een ranja-koe, er werd gehoepeld, touwtje gesprongen en meerdere springkussens waren aanwezig voor de diverse leeftijden. En de ouders en oma’s en opa’s zaten gezellig op het gras te genieten van de spelende jeugd  op het sportveld in het Lariksbos.