Bloemencorso Eelde

1-_DSC1767De 60ste editie van de prijsuitreiking van het Bloemencorso Eelde was dit jaar een groot succes! De Beethoventent op het festivalterrein stond vol met medewerkers, vrijwilligers en publiek. Onder leiding van voorzitster a.i. Jacqueline Haijkens en DJ Ik-Willem (Willem Slagter) werden de prijzen van het Bloemencorso Eelde 2016 uitgereikt aan de corsowijken.

Nog altijd spannend was de winnaar van de Figuratieprijs en de Publieksprijs die tot op het laatste moment nog niet bekend waren. De figuranten van de wijk Confrérie des Fleurs mochten de felbegeerde Figuratieprijs in ontvangst nemen. De uitblinkende figuranten op de Draaiorgel waren nauwelijks van echt te onderscheiden. Het publiek schaarde zich ook achter de wagen Draaiorgel van de wijk Confrérie des Fleurs, zij ontvingen van de huidige Bloemenkoningin Nathaly Spaak de Publieksprijs. Daarmee schreef Confrérie des Fleurs geschiedenis, zij zijn de eerste wijk ooit die álle prijzen weet te bemachtigen: 1e en Ere-prijs, Arrangeursprijs, Ontwerpersprijs, Figuratieprijs en Publieksprijs.

Het bestuur dankt alle wijken voor hun inzet en feliciteert alle wijken met hun behaalde prijzen.

En in het bijzonder, de grote winnaar van de jubileumeditie van het Bloemencorso: Confrérie des Fleurs!