Rotte kies Groningerstraat is eindelijk getrokken…

– Het was vele Assenaren jarenlang een doorn in het oog: het oude pand van de voormalige meubelzaak Hommes in de Groningerstraat, dat al vele jaren verlaten stond te verpieteren. Maar nu is het zo ver, de rotte kies is getrokken.

Hommes ligt plat, op de laatste afbeelding de ‘nieuwe bewoner’ van de Groningerstraat van Accolade. ● 2015 © AC.nl


Grote bulldozers maakten de afgelopen dagen korte metten met het gebouw, waar nu niet veel meer van over is dan een stapel puin en nog een enkele muur die gehavend overeind staat. Sinds decennia heeft men nu ook een vrije doorblik naar achteren. Ook apart om te zien.

Enige tijd geleden was er nog brand in het gebouw, en enkele zwartgeblakerde delen kwamen tijdens de sloop tevoorschijn.

Na sloop komt bouw. Hommes heeft plaats gemaakt voor nieuwbouw van de Arendshorst. Daar worden appartementen gebouwd voor dementerende ouderen. Zij worden ondergebracht in drie paviljoens. Op de begane grond komen 27 zorgeenheden, kantoren en een restaurant voor de bewoners. Op de verdieping van het complex worden 74 zorgappartementen en een aantal logeerkamers gebouwd.hom35

De sloop – en dus ook de nieuwbouw – lopen iets achter op schema. Accolade hoopt zo snel mogelijk met de nieuwbouw te kunnen starten, In 2017 wordt de oplevering verwacht.

tekst foto’s Assercourant