Start twitterfietsactie

1-Bijlage 15-102 Harmke Vlieg, Henk Brink en Ronald ObbesWethouder Harmke Vlieg-Kempe, gedeputeerde Henk Brink en binnenstadsmanager Ronald Obbes namen woensdag 9 september ieder een ‘twitterfiets’ in ontvangst. Zij maken tot 11 september gebruik van deze speciale ebike en delen hun ervaringen via twitter. Daarna dragen zij de fiets over aan een andere bekende of minder bekende Drent, die hem vervolgens na een week ook weer doorgeeft. Wie de twitterfiets spot en een foto ervan plaatst op twitter met hashtag #assenslimbereikbaar maakt kans op een prijs. De twitterfietsen rijden tot 1 december door heel Drenthe. De actie is opgezet door Assen Slim  Bereikbaar (onderdeel van de FlorijnAs) in samenwerking met OpFietse. Doel is te laten zien dat de e-bike een goed alternatief is voor de auto en zo het fietsen in Drenthe, in het bijzonder voor woon-werkverkeer, te stimuleren.

De overdracht van de fietsen vond plaats op woensdag 9 september om 8.15 uur. Plaats van handeling is het grasveld ter hoogte van de ingang van het Drents Archief.2-Bijlage 15-102 Spot de #twitterfiets en win een prijs